На 6 септември (вторник) по повод 137 години от Съединението на България БНТ 1 ще

...
На 6 септември (вторник) по повод 137 години от Съединението на България БНТ 1 ще
Коментари Харесай

Българско кино и концерт-спектакли за Съединението

На 6 септември (вторник) по повод 137 години от Съединението на България БНТ 1 ще излъчи документални и игрални филми, концерт-спектакли и пряко предаване на тържествената заря-проверка от площад „ Съединение “ в Пловдив.  Програмата започва в 9:15 ч. с игралния филм „ Задача с доста незнайни “. В основните функции феновете ще видят Кирил Балабанов, Михаил Милчев, Тошо Недялков, Сия Стойчева и други. Режисьор е Лиляна Пенчева, по сюжет на Братя Мормареви и оператор Виктор Чичов.

Българска национална телевизия 1 ще припомним на аудиторията комедията „ С деца на море “ в 10:45 ч., където светът на възрастните е сниман през чистите очи на тези, които още няма от какво да се опасяват. В основните функции са Георги Працалев, Петър Пейчев, Ивайло Джамбазов, Емил Петров, Красимир Марианов, Иван Аршинков и други.

В 12:30 ч. Българска национална телевизия 1 ще излъчи концерт-спектакъл на ансамблите: „ Тракия “, „ Пирин “, „ Странджа “ и Националното учебно заведение за танцово изкуство – София.Концертът, сниман на Античния спектакъл в Пловдив е отдаден на 100 години от рождението на професор Кирил Дженев – създател на отбор „ Тракия “. Програмата за 6 септември продължава в 14:00 ч. с двете елементи на екранизацията по българска литературна класика „ Тютюн “ по едноименния разказ на Димитър Димов. Филмовата лента демонстрира ориста на една фамилия с споровете и несъгласията в българското общество от началото на 30-те години на ХХ век до края на Втората международна война. В 16:30 ч. феновете на публичната телевизия ще гледат документалния филм на режисьора Иван Тонев „ Заговорникът-дипломат “. В сюжета се споделя за призванието на Георги Странски, който е доктор, държавник, депутат, общественик, посланик, един от „ Строителите на модерна България “. В 17:00 ч. БНТ 1 ще излъчи мегаспектакъла „ 120 години българско цирково изкуство “ – 120 незабравими зашеметяващи минути. А в 20:30 ч. до 21:20 ч. феновете на канала ще се насладят на тържествената заря-проверка от площад „ Съединение “ в Пловдив. 

Програмата ще продължи в 21:20 ч. с концерт-спектакъл „ Сцената е моят дом “ по повод 60 години в театъра на Недялко Йорданов.

Програмата за 6 септември ще приключи с историческата драма „ Имало една война “. Сюжетът споделя за 1885 година, когато българите нарушават един неправдив европейски контракт, който разпокъсва страната на три елементи, и без всякаква непозната помощ и интервенция Княжество България и Източна Румелия се сплотяват.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР